Om Danske Byggecentre

Hvem er vi?

Danske Byggecentre er brancheforening for landets førende byggecentre. Vi omfatter de største kæder i Danmark som BYGMA, SILVAN og STARK, XL-Byg, Fog Trælast & Byggecenter, Optimera, 10-4 og Davidsen. Fælles for alle virksomhederne inden for vores branche er, at vi gerne vil gå forrest og tage ansvar for fremtidens handel med byggematerialer. Dette kan kun opnås gennem effektiv og professionel rådgivning, og derfor har vi brug for talentfulde elever.

Vi er eksperter inden for vores fag

Vi har gennemført mange projekter, store som små, og dette har kun været muligt på grund af vores dygtige medlemsforretninger og deres ekspertviden. Se nogle af de mange projekter, som vi har arbejdet på:

Vi har været med til at genopbygge Dansk Industri

Hvordan får man lige logistikken på plads, når man skal levere tonsvis af materialer til et enormt byggeprojekt midt i den københavnske trafik – med svære adgangsforhold, skrappe støjregulativer og et skeptisk Tivoli som nabo? Man vælger et medlem af Danske Byggecentre som leverandør. Det var i hvert fald, hvad entreprenøren Pihl & Søn gjorde, da Dansk Industri skulle totalrenovere sit hovedkontor. Logistikken omfattede bl.a. 100.000 m2 stål og 25.000 m2 lofter, der blev specialpakket og hejst op til de enkelte etager med tårnkran. På den måde gik den store leverance ”hen over hovedet” på Københavnerne. Men det gjorde det smukke resultat heldigvis ikke.

Vi tømmer de danske byggepladser hvert andet år

Selv den travleste byggeplads virker fredelig, sammenlignet med det mylder af håndværkere, rådgivere, entreprenører og andre fagfolk, der hvert andet år besøger BYGGERI-messen. Det er Danske Byggecentre, der står bag Skandinaviens vigtigste fagmesse med 300 udstillere, 30.000 besøgende og stor bevågenhed i branchen. Det er her, man møder de nyeste tendenser, og her man skaber netværk fagfolk imellem. Men det er også på BYGGERI-messen, du kan være heldig at få en kongelig oplevelse, som i 2012, da selveste HKH Kronprinsen uddelte Byggeriets Klimapriser.

Et af vores projekter gik i fisk - på den gode måde

Vi ved godt, at det er livet under vandet, der trækker tusindvis af besøgende til Den Blå Planet. Men den unikke bygning er også i sig selv en attraktion. Når man går på opdagelse, er man ikke blot omgivet af farverige havdyr, men også af en spændende arkitektur, hvor mange af materialerne er leveret af medlemmer af Danske Byggecentre. Vi har bl.a. leveret store mængder porebeton og gasbeton til indervægge og gange. Som altid med fokus på timing og præcision – så bygherren ikke selv kom på dybt vand.

Vi har været med til at skabe Operaen

Det var umuligt at skaffe det ønskede pæretræ-finer til Operaens centrale rum ”græskarret” i så store mængder. Et medlem af Danske Byggecentre, der var valgt som leverandør af træ til brodæk og bolværk, foreslog, at man i stedet kunne bejdse ahorn og give det lak for at genskabe pærefinerens varme glød. Bygherre og arkitekt var begejstrede. Derfor lød ordren på over 25.000 m2 dansk ahornfiner og 364 m3 massiv dansk ahorn – leveret til Danmarks nok mest ikoniske koncertrum.

Vi bevarede det kølige overblik i Isbjerget

Tidsfristerne var knivskarpe, mens det spektakulære PensionDanmark-byggeri, Isbjerget, rejste sig i Århus Havn. Et medlem af Danske Byggecentre fik til opgave at stå for en samlet dørleverance. I tæt samarbejde med leverandør og tømrer kunne byggecentret afgive et tilbud, der både med hensyn til pris, fleksibilitet og hurtighed slog alle andre. Bl.a. blev alle dørtyper specialproduceret, så de stod klar til levering fra lageret med kun 4 timers varsel. Det er da cool.

Vi gik i krig med en middelalderborg og vandt

Heldigvis var ”våbnene” kun god rådgivning og byggematerialer, da et medlem af Danske Byggecentre blev valgt som leverandør til restaureringen af Vordingborgs gamle fæstning – med bl.a. et nyt, flot borgmuseum. Leveringen omfattede en lang række byggematerialer, herunder kloakmaterialer, armering, isolering og trælast, samt ikke mindst 850 m2 specialfremstillede stålplader, der skal ruste kontrolleret på overfladen for at få et rustikt udseende, der passer til de gamle fæstningsmure. Den specielle byggeplads samt mange forhistoriske fund undervejs har ikke bare gjort opgaven spændende, men også krævet stor fleksibilitet med delleverancer tilpasset byggerytmen.